Italialainen kokki tekee jälkiruoista miniatyyriteoksia

Koti & Asuminen Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Miniatyyrit ovat pienikokoisia kopioita elämän eri asioista ja esineistä. Tavallisimmin ihmiset rakentavat kulkuneuvojen pienoismalleja tai nukkekodin kalusteita. Italialainen kokki valmistaa tavallisen kokoisia jälkiruokia, mutta muuttaa ne muovifiguurien avulla miniatyyriteoksiksi.

Matteo Stucchi on 23-vuotias jälkiruokataiteilija. Mies loihtii herkullisia annoksia aina suklaamuffinsseista tiramisuun. Leipurin mukaan herkun ulkonäöllä on yhtä suuri merkitys makunautinnon muodostumisessa kuin jälkiruoan maulla.

Mies kuvaa suussasulavia herkkuja Instagramiin. Hän on tehnyt jokaiselle jälkiruoalle oman kuvitteellisen maailman tai tehtävän. Apuna on rekvisiittaa, kuten muovisia pikku-ukkoja.