Outo ääni pelottelee eläimiä napaseudulla – tutkijat ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Kanadassa ihmetellään mystistä ääntä, joka kantautuu merenpohjasta napaseudun alueella. Äänen alkuperä ei ole selvillä, mutta se tuntuu pelästyttävän villieläimiä pois alueelta. Äänen on kuvailtu muistuttavan sekä huminaa että piippausta.

Siitä on tehty kuulohavaintoja Nunavutin alueella kesästä lähtien. Äänen kerrottu pelottavan erityisesti merinisäkkäitä pois alueelta, mikä on puolestaan johtanut huonoon saaliskauteen paikallisten mestästäjien keskuudessa.

Äänen aiheuttajaksi on epäilty muun muassa kaivos- ja sotilasoperaatioita ja Greenpeacen aktivisteja. Ympäristöjärjestö on kuitenkin ilmoittanut, ettei se tekisi mitään mikä vahingoittaisi merieläimiä tai häiritsisi paikallisten inuiittien oikeuksia metsästää alueella.

CBC-uutissivuston mukaan Kanadan armeija on yrittänyt selvittää mystisen äänen alkuperää, toistaiseksi kuitenkin tuloksetta. Armeijan valvontalaitteet eivät nimittäin ole onnistuneet löytämään alueelta merkkejä mistään epätavallisesta.