Saksassa junat pysyvät aikataulussa – tämä keino ei toimisi Suomessa?

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saksalainen rautatieyhtiö Deutche Bahn on muuttanut lähtöaikataulujaan siten, että junien ovet sulkeutuvat nykyisin 20-30 sekuntia aikaisemmin. Kyseisellä toimenpiteellä halutaan varmistaa junien täsmällisyys ja aikatauluissa pysyminen.

Myös turistien kannattaa muistaa tämä, sillä joskus junaan ehtiminen voi olla sekunneista kiinni. Süeddeutsche Zeitung -sanomalehti uutisoi, että saksalaisten junien lähtöjen aikaistamista on testattu aluksi Kölnin ja Hannoverin välisellä rataosuudella.

Raporttien mukaan vain muutama henkilö on myöhästynyt junasta uudistuksen takia. Ovet sulkeutuvat puoli minuuttia tavallista aiemmin. Saksalaiset junamatkustajat ovat aiemmin valittaneet Deutsche Bahnin myöhästelyistä.

Maassa kunnostetaan parhaillaan 33.000 kilometrin suuruista rataverkkoa, ja siksi junat ovat myöhästyneet peräti kolmanneksen enemmän vuoden 2009 jälkeen. Tänä vuonna vain 78 prosenttia junista saapui päätepisteeseen ajallaan. Lähtöuudistuksen myötä myös junalippujen tulostamista on muutettu siten, että kaikki matkaliput näkyvät yhdellä sivulla. Tämä nopeuttaa lippujen tarkastamista.