Mies keräilee pikkuautoja – kokoelman arvo jo yli miljoonan

Autot · Terhi Piiroinen

Mattel-lelutehtaan legendaariset Hot Wheels -pikkuautot ovat huristelleet lastenhuoneiden lattioilla jo 60-luvulta lähtien. Pikkuautoista on olemassa suosittuja klassikkomalleja, mutta myös erikoisia ja pienemmän erän tuotantokappaleita. Bruce Pascalilla on melkein ne kaikki.

Barcroft TV esittelee miehen, joka keräilee Hot Wheels -pikkuautoja. Amerikkalaisella Bruce Pascalilla on noin 3.500 erilaista pikkuautoa, joista 175 Hot Wheelsia on uniikkia ja kauppojen hyllyille julkaisematonta lelua. Hänen kokoelmiinsa kuuluu esimerkiksi 150.000 dollarin arvoinen Volkswagenin vaaleanpunainen Beach Bomb -bussi, jota on kutsuttu maailman arvoikkaimmaksi Hot Wheels -autoksi.

Brucen keräilyharrastus alkoi seitsemänvuotiaana. Nyt hänen suurimpana haaveenaan on rakentaa pikkuautoille omistettu museo. Mies olisi valmis jakamaan museon Barbie-harrastajien kanssa, sillä lelut ovat alunperin samalta tehtaalta. Brucen kokoelman arvo on miljoona dollaria.