Mies keräilee pikkuautoja – kokoelman arvo jo yli miljoonan

Autot · Terhi Piiroinen

Mattel-lelutehtaan legendaariset Hot Wheels -pikkuautot ovat huristelleet lastenhuoneiden lattioilla jo 60-luvulta lähtien. Pikkuautoista on olemassa suosittuja klassikkomalleja, mutta myös erikoisia ja pienemmän erän tuotantokappaleita. Bruce Pascalilla on melkein ne kaikki.

Barcroft TV esittelee miehen, joka keräilee Hot Wheels -pikkuautoja. Amerikkalaisella Bruce Pascalilla on noin 3.500 erilaista pikkuautoa, joista 175 Hot Wheelsia on uniikkia ja kauppojen hyllyille julkaisematonta lelua. Hänen kokoelmiinsa kuuluu esimerkiksi 150.000 dollarin arvoinen Volkswagenin vaaleanpunainen Beach Bomb -bussi, jota on kutsuttu maailman arvoikkaimmaksi Hot Wheels -autoksi.

Brucen keräilyharrastus alkoi seitsemänvuotiaana. Nyt hänen suurimpana haaveenaan on rakentaa pikkuautoille omistettu museo. Mies olisi valmis jakamaan museon Barbie-harrastajien kanssa, sillä lelut ovat alunperin samalta tehtaalta. Brucen kokoelman arvo on miljoona dollaria.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat