Maailman suurin kastemato – asukas luuli ensin käärmeeksi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanennätyksiä on monenlaisia, ja nyt brittimies on löytänyt puutarhastaan maailman suurimman tähän mennessä tavatun kastemadon. Mies oli ulkona pihamaallaan, kun hän huomasi maassa käärmeeltä vaikuttavan matelijan. Lähemmässä tarkastelussa otus näytti kuitenkin kastemadolta, mutta suuremmalta.

Lopulta kävi ilmi, että kyseessä oli tosiaan Lumbricus terrestris, eli suomeksi kastemato. Miehen poikapuoli näki madon ja nimesi sen heti Daveksi.

Perhe päätti viedä madon Lontooseen luonnontieteelliseen museoon tutkittavaksi, ja vasta siellä asiantuntija Emma Sherlock kertoi sen olevan maailman suurin tähän mennessä tavattu kastemato. Dave on 40,5 senttimetriä pitkä.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat