Maailman suurin kastemato – asukas luuli ensin käärmeeksi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanennätyksiä on monenlaisia, ja nyt brittimies on löytänyt puutarhastaan maailman suurimman tähän mennessä tavatun kastemadon. Mies oli ulkona pihamaallaan, kun hän huomasi maassa käärmeeltä vaikuttavan matelijan. Lähemmässä tarkastelussa otus näytti kuitenkin kastemadolta, mutta suuremmalta.

Lopulta kävi ilmi, että kyseessä oli tosiaan Lumbricus terrestris, eli suomeksi kastemato. Miehen poikapuoli näki madon ja nimesi sen heti Daveksi.

Perhe päätti viedä madon Lontooseen luonnontieteelliseen museoon tutkittavaksi, ja vasta siellä asiantuntija Emma Sherlock kertoi sen olevan maailman suurin tähän mennessä tavattu kastemato. Dave on 40,5 senttimetriä pitkä.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash