Sovellus auttaa sikiön sydänäänien kuulemisessa – älypuhelin riittää

Digi Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi elämän mullistavimmista kokemuksista on tulevan lapsen sydänäänien kuuleminen. Vatsassa kasvavasta pienokaisesta tulee konkreettisempi, kun kuulee, tuntee tai näkee hänen elimistönsä toimintoja. Nyt sikiön sydänääniä voi kuunnella uuden kännykkäsovelluksen avulla.

Sikiön sydänäänien kuuntelemiseen on olemassa erilaisia kotiin ostettavia dopplereita, mutta nyt niiden kuunteleminen ja tallettaminen on mahdollista myös tavallisen älypuhelimen avulla. Bellabeat The Shell -niminen sovellus tallentaa sikiön nopeatempoisen sydämensykkeen ilman sivuääniä.

Sovelluksen avuksi voi tilata myös erikseen myytävänä olevaa lisälaitetta. Applikaation suunnittelijat lupaavat kuitenkin tavallisen älypuhelimen riittävän sekä sydänäänien kuuntelemiseen että nauhoittamiseen. Sikiön sydänääniä voi kuunnella yleensä ensimmäisen kerran noin 12. raskausviikolla.