Elämänsä vangittuna ollut sonni päästettiin vapaaksi – video tuo kyyneleet silmiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuotantoeläinten ahdinko on viime vuosina noussut useasti esiin, kun niiden olojen parantamista on vaadittu julkisesti. Nyt verkossa nähdään Bandit-sonnin onnenpäivä, jolloin se päästettiin vapaaksi koko siihenastisen elämänsä kestäneestä vankeudesta.

Bandit vapautettiin jo kaksi vuotta sitten, mutta tällä viikolla video on lähtenyt uudelleen leviämään verkossa ja se on nyt saanut miljoonia uusia katsojia. Banditin vapauttivat vapaaehtoinen Christian ja eläinsuojelujärjestö Gut Aiderbichl, joka on itsekin huomannut tapauksen saaman tuoreen mediahuomion.

Gut Aiderbichl on vuonna 2001 Michael Aufhauserin Itävallan Salzburgissa perustama voittoa tavoittelematon järjestö, joka toimii saksankielisellä alueella Euroopassa. Järjestön alueella elää nykyisin noin 500 vapautettua lehmää, härkää ja vasikkaa. Banditin lisäksi tunnetuin eläimistä on Yvonne-lehmä.

PÄIVITYS KELLO 1541: Bandit korjattu sonniksi.