Kaikkien aikojen salaliittoteoria: Donald Trump on muslimien kasvattama pakistanilainen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netissä leviää pakistanilaisen uutiskanavan levittämä huhu, jonka mukaan vastikään Yhdysvaltain presidentiksi valittu Donald Trump on oikeasti vuonna 1946 syntynyt pakistanilainen. Omituisen teorian mukaan Trumpin oikea nimi on Dawood Ibrahim Kham ja hän on Madrassassa eläneen muslimiperheen kasvattama, mutta adoptoitu myöhemmin Yhdysvaltoihin.

Netissä leviää valokuva vaaleahiuksisesta pikkupojasta. Kuvassa kerrotaan olevan Donald Trump lapsena. Tarinan mukaan Dawood Ibrahim Khamin pakistanilaiset vanhemmat kuolivat auto-onnettomuudessa vuonna 1954. Kham vietiin myöhemmin armeijahenkilökunnan mukana Lontooseen, josta Trumpin perhe adoptoi hänet.

Tarinan avulla yritetään vakuuttaa, että Donald Trump ei olisi kelpo Yhdysvaltain presidentin virkaan. Uutissivusto Snopes on kumonnut salaliiton ja julkaissut todisteeksi Donald Trumpin syntymätodistuksen. Mies on syntynyt New Yorkin Queensissa 14. kesäkuuta vuonna 1946.