Pikkujoulukausi on täällä – näin pidät viinilasia oikein

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Punaviini soveltuu erinomaisesti tunnelmallisiin illallisiin ja sosiaalisiin seurusteluhetkiin. Viinilasiin kaadettu juoma saattaa kuitenkin lämmetä, mikäli lasia pitää väärin kädessään ja tällöin viinin maku voi muuttua.

PureWow-sivusto ohjeistaa joulunaluspäivinä juhlivia viininmaistelijoita oikeaoppisesta lasin pitelemisestä. Viinilasia ei kannata pitää kädessä juoman kohdalta, vaan kannatella sitä sormien välissä viinilasin jalasta kiinni pitäen. Viinilasin jalasta pitäminen on hienostunut tapa.

Oikeanlainen lasin kannatteleminen varmistaa myös sen, että viinilasin maljaosa pysyy kirkkaana ja puhtaana. Etikettien mukainen viinilasin pitäminen soveltuu kaikille viinityypeille ja tapaa kannattaa suosia kaikissa tilaisuuksissa aina koktailtilaisuuksista kolmen ruokalajin illallisiin.