Kymmeniä miljoonia salasanoja hakkereille – tarkista onko omasi mukana!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina hakkerit ovat saaneet haltuunsa lukemattomista verkkopalveluista kymmeniä miljoonia käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Mukana on myös suuria kaikille tuttuja palveluja, kuten Dropbox ja LinkedIn. Nyt Ruotsissa on koottu yhteen vuotaneita tunnuksia testauspalvelua varten.

Ruotsin televisio SVT on julkaissut verkossa palvelun, jossa jokainen voi tarkistaa ovatko oman käyttäjätunnuksen tiedot voineet vuotaa vääriin käsiin. Oman sähköpostin löytyminen listalta ei vielä takaa, että juuri omat tunnukset ovat päätyneet vääriin käsiin. Sen sijaan listalta löytyminen on osoitus siitä, että omat salasanat kannattaa vaihtaa heti listatuissa palveluissa.

Oma salasana kannattaa vaihtaa vähintään muutaman kuukauden välein, ja samaa salasanaa ei tule käyttää monissa palveluissa.