Anssi Kela kyllästyi selittelyyn – julkaisi paljonpuhuvan kuvan!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Livekeikoilla harvakseltaan käyvät fanit pyrkivät usein pääsemään katsomaan ja kuuntelemaan keikkaa eturiviin, jossa keikkakokemus on usein paras. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että äänentoisto ei koskaan ole parhaimmillaan juuri eturivissä.

Nyt suomalaisartisti Anssi Kela on kyllästynyt selittelemään faneilleen miksi eturivissä esimerkiksi laulu ei kuulu kovin hyvin. Hän julkaisi Facebookissa kiteytyksen asiasta ja sen mukana lisäksi havainnollisen piirroskuvan asiasta.

– Joskus keikoillamme tulee reklaamaatiota siitä, ettei laulu kuulu. Tällaista palautetta saadaan melko harvoin, mutta silloin kun sitä esitetään, niin se kajahtaa lähes aina läheltä lavaa. Siksi piirsin oheisen, varsin yksinkertaistetun havainnollistuksen siitä, mistä laulun kuulumattomuus yleensä aiheutuu, Anssi Kela totesi Facebookissa.

– Täydellisessä maailmassa pa-kaiuttimet olisi suunnattu siten, että ne kattaisivat koko yleisön. Tämä kuitenkin toteutuu Suomen keikkapaikoilla hyvin harvoin, lavojen ja laitteiston rajoituksista johtuen. Niinpä katsomoon jää yleensä katvealueita, joihin ääni ei välity sellaisena kuin sen olisi tarkoitus. Pahin katvealue on yleensä heti lavan edessä, kuvan viivoitetulla alueella, Kela jatkaa.