Karmea paljastus miesten hygieniasta – näin pitkään samat alushousut!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Miesten voidaan stereotypisesti ajatella olevan hieman huolimattomampia henkilökohtaisen hygieniansa suhteen. Uuden kyselyn mukaan tämä stereotypia pitääkin osaltaan paikkaansa, koska miehet käyttävät samoja alushousuja jopa useita päiviä vaihtamatta niitä.

Iso-Britanniassa tehdyssä kyselyssä kävi Daily Mail -sivuston mukaan ilmi, että monet miehet pitävät samoja alushousuja useamman päivän jalassa ilman pesua.

Alushousujen vaihtaminen on tärkeää sen vuoksi, että ne keräävät nopeasti bakteereja, jotka voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa ihottuman ja tulehduksia.

Noin viidesosa kyselyyn vastanneista miehistä kertoi käyttävänsä samoja alushousuja yli kaksi kertaa. Viisi prosenttia vastanneista kertoi käyttäneensä samoja alushousuja jopa kolmesta viiteen päivään ja yksi prosentti myönsi käyttävänsä samoja boksereita yli kymmenen päivää ennen pesua.

Naisetkaan eivät olleet aivan puhtaita pulmusia, mutta kuitenkin 93 prosenttia kertoi pitävänsä alushousuja vain kerran ennen pesua. Yksi prosentti vastanneista naisista käytti samoja alushousuja tosin kolmesta viiteen päivään ja yksi prosentti yli kymmenen päivää.