Doom-peli MacBook Pron uudelle kosketusnäyttöriville

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Applen tuoreimman MacBook Pro -sylitietokoneen näkyvimpiin uudistuksiin lukeutuu sen kosketusnäyttörivi. Käyttäjät voivat määritellä perinteisen näppäimistön yläpuolella sijaitsevalle kosketusnäyttöriville erilaisia toimintoja.

Nyt verkossa on levinnyt video, jossa kosketusnäyttörivillä pyörii first person -ammuskelupelien klassikko. Ohjelmistokehittelijä Adam Bell onnistui nimittäin saamaan vuonna 1993 julkaistun Doom-pelin toimimaan litteällä kosketusnäytöllä.

– Doom toimii melkein millä tahansa laitteella… Mutta toimiiko se MacBook Pron Touch Barissa?, Bell pohtii.

Doomia kannattanee kuitenkin jatkossakin pelata perinteiseltä näytöltä käsin. Pelin tapahtumien seuraaminen 2 160 x 60 pikselin OLED-kosketusnäytöltä ei vaikuta nimittäin olevan missään tapauksessa helppoa.