Robotti sekosi messuilla – mies loukkaantui vakavasti

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinalaisessa mediassa on puhuttu koneiden kapinasta teknologiamessuilla esillä olleen robotin laitettua sivustaseuraajan sairaalakuntoon. Välikohtaus tapahtui Hi-Tech Fair -messuilla Shenzhenin kaupungissa.

Xiao Pang, vapaasti suomennettuna Pikku pullukka, -robotin kerrotaan seonneen yhtäkisesti ja törmännen kohti lasista jalustaa. Jalustasta peräisin olleet lasinsirut osuivat vieressä seisoneeseen mieheen, joka loukkaantui vakavasti. Hänet toimitettiin paareilla sairaalahoitoon.

Robotin valmistajien mukaan onnettomuus aiheutui henkilökunnan jäsenen ohjattua sitä vahingossa eteenpäin, kun hänen tarkoituksenaan oli ohjata sitä taaksepäin. Xiao Pangissa on esteiden väistelyyn tarkoitetut sensorit. Ne olivat kuitenkin poissa päältä välikohtauksen aikana.

Mashable-sivuston mukaan Xaio Pangia mainostetaan opetusvälineenä 4-12 -vuotiaille lapsille. Kameralla varustettu robotti toimii lapsenvahtina ja sillä voi muun muassa soittaa videopuheluita.