Lumimies venäläisvideolla? Outo hahmo vilahtaa videolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lumimies eli Jeti on myyttinen ihmisapinaa muistuttava olento, jonka olemassaoloon jotkut uskovat vankasti. Nyt tämän Isojalan itäisen serkun väitetään ikuistuneen videolle Venäjän Uralvuoriston läheisyydessä.

Kojelautakameran taltioimalla videolla ajoneuvo on liikkumassa Baskortostanin tasavallassa sijaitsevalla syrjäisellä metsätiellä. Yhtäkkiä joitakin metrejä kulkuvälineen edestä liikkuu outo hahmo, joka näyttää ylittävän lumisen tien.

Hahmoa on vaikea erottaa, sillä se ajovalot hädin tuskin yltävät siihen. Se kuitenkin saa kuljettajan kauhun valtaan ja jarruttamaan ajoneuvonsa. Videon heikosta laadusta huolimatta sitä on ehditty pitämään internetissä todisteena myyttisen lumimiehen olemassaolosta.

– Se saattoi tietenkin olla vain jonkun julma pila. Toisaalta, mikä muukaan kuin lumimies saattaisi liikkua niin nopeaa yön pimeydessä, keskellä ei-mitään?, kuljettaja Vadim Gilmanov pohdiskeli paikalliselle televisiokanavalle Russia Today -sivuston mukaan.