Saara Aallon suomalaisfaneja syytetään Britanniassa huijauksesta: ”Löysivät porsaanreiän!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Saara Aalto selvisi eilen sensaatiomaisesti Britannian X Factor -ohjelman semifinaaliin, eli hän on nyt jo neljän parhaan joukossa. Suursuosioon myös brittikatsojien keskuudessa nousseen Aallon saamista äänistä on nyt noussut saarivaltiossa kohu.

– Fanaattiset suomalaiset Saara Aallon fanit väittävät löytäneensä porsaanreiän ohjelman kännykkäsovelluksesta. Sen ansiosta he voivat äänestää ulkomailta. X Factorin johto on aiemmin väittänyt, että kaikki äänet tulevat Iso-Britannian sisältä, The Sunday Mirror -lehti uutisoi.

Lehti kertoo Suomessakin jo pitkään kiertäneistä ohjeista, joiden mukaan toimittaessa ohjelman sovelluksen saa ladattua ja asennettua myös suomalaiseen älypuhelimeen. Mirror-lehti väittää, että sovelluksen kautta on onnistuttu antamaan Suomesta käsin joka viikko jopa 15 ääntä per puhelin. Lehti perustaa tietonsa Saara Aaltoa kannattavan Facebook-ryhmän aineistoon.

Sovelluksen lataaminen ei suomalaiseen puhelimeen ei ole kovin helppoa, sillä se edellyttää ulkomaisen uuden Apple ID -tunnuksen tekemistä. Menetelmä on sama, jolla kymmenettuhannet suomalaiset onnistuivat taannoin lataamaan Pokemon Go -pelin jo ennen sen Suomen julkaisua.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat