Saara Aallon suomalaisfaneja syytetään Britanniassa huijauksesta: ”Löysivät porsaanreiän!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Saara Aalto selvisi eilen sensaatiomaisesti Britannian X Factor -ohjelman semifinaaliin, eli hän on nyt jo neljän parhaan joukossa. Suursuosioon myös brittikatsojien keskuudessa nousseen Aallon saamista äänistä on nyt noussut saarivaltiossa kohu.

– Fanaattiset suomalaiset Saara Aallon fanit väittävät löytäneensä porsaanreiän ohjelman kännykkäsovelluksesta. Sen ansiosta he voivat äänestää ulkomailta. X Factorin johto on aiemmin väittänyt, että kaikki äänet tulevat Iso-Britannian sisältä, The Sunday Mirror -lehti uutisoi.

Lehti kertoo Suomessakin jo pitkään kiertäneistä ohjeista, joiden mukaan toimittaessa ohjelman sovelluksen saa ladattua ja asennettua myös suomalaiseen älypuhelimeen. Mirror-lehti väittää, että sovelluksen kautta on onnistuttu antamaan Suomesta käsin joka viikko jopa 15 ääntä per puhelin. Lehti perustaa tietonsa Saara Aaltoa kannattavan Facebook-ryhmän aineistoon.

Sovelluksen lataaminen ei suomalaiseen puhelimeen ei ole kovin helppoa, sillä se edellyttää ulkomaisen uuden Apple ID -tunnuksen tekemistä. Menetelmä on sama, jolla kymmenettuhannet suomalaiset onnistuivat taannoin lataamaan Pokemon Go -pelin jo ennen sen Suomen julkaisua.