Miksi Coca-Cola maistuu mäkkärissä paremmalta?

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Urbaanin legendan mukaan Coca-Cola maistuu McDonald’sissa paremmalta kuin muissa pikaruokaloissa. Nyt on selvitetty syyt siihen, mitkä saattaisivat todistaa legendan todeksi. Esimerkiksi limonadin tarjoilulämpötila vaikuttaa suuresti sen makuun.

AskMen-sivusto selvitti, mitä hampurilaisjätti McDonald’s tekee eri tavalla, koska pikaruokalan Coca-Cola maistuu monen suuhun paremmalta kuin muualla. Ravintolaketjun edustajat ovat monesti vakuuttaneet, että heidän missionaan on luoda kokikseen sama maku kuin vasta-avatuista pulloista nautittuna. Kylmä tarjoilulämpötila vaikuttaa siihen, että juoman hiilihappomäärä tuntuu suuremmalta.

Lisäksi McDonald’s noudattaa orjallisesti Coca-Colan asettamia ohjeita hanajuoman lantraamisen suhteen, koska limonadi toimitetaan yleensä tiivisteenä. Yhtenä syynä parempaan makuun pidetään suurempia pillejä, jolloin juojan makunystyrät saavat kerralla enemmän tummaa limonadia suuhun.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat