Miksi Coca-Cola maistuu mäkkärissä paremmalta?

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Urbaanin legendan mukaan Coca-Cola maistuu McDonald’sissa paremmalta kuin muissa pikaruokaloissa. Nyt on selvitetty syyt siihen, mitkä saattaisivat todistaa legendan todeksi. Esimerkiksi limonadin tarjoilulämpötila vaikuttaa suuresti sen makuun.

AskMen-sivusto selvitti, mitä hampurilaisjätti McDonald’s tekee eri tavalla, koska pikaruokalan Coca-Cola maistuu monen suuhun paremmalta kuin muualla. Ravintolaketjun edustajat ovat monesti vakuuttaneet, että heidän missionaan on luoda kokikseen sama maku kuin vasta-avatuista pulloista nautittuna. Kylmä tarjoilulämpötila vaikuttaa siihen, että juoman hiilihappomäärä tuntuu suuremmalta.

Lisäksi McDonald’s noudattaa orjallisesti Coca-Colan asettamia ohjeita hanajuoman lantraamisen suhteen, koska limonadi toimitetaan yleensä tiivisteenä. Yhtenä syynä parempaan makuun pidetään suurempia pillejä, jolloin juojan makunystyrät saavat kerralla enemmän tummaa limonadia suuhun.