Aiotko muuttaa hiustyyliä? Ota nämä asiat huomioon

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naiset kaipaavat välillä hiuksiinsa vaihtelua, minkä vuoksi monet naiset muuttavatkin usein kampaamokäynneillään hiusten mallia tai väriä kokonaan. Nyt parturikampaaja Elle Bangs kertoo mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin leikkaa hiuksensa hetken mielijohteesta täysin eri malliin.

1. Matki kampauksella haluamaasi hiusmallia

Lyhyempää hiusmallia kannattaa peilata kiinnittämällä hiuspinneillä omien hiusten pituudet ylös niin, että saat mahdollisimman hyvän kuvan siitä miltä hiusten pituus näyttäisi eri kuvakulmista.

2. Ota huomioon se miten pidät hiuksia yli puolet ajasta

Mieti miten tapaat pitää hiuksiasi. Jos pidät niitä 70 prosenttia ajasta kiinni ponihännällä sinun tulee varmistaa, että hiukset jäävät niin pitkiksi, että ne yltävät ponnarille.

3. Lyhyt hiustyyli ei tee ylläpidosta aina helpompaa

Lyhyemmät hiukset eivät aina tarkoita sitä, että hiustyyli olisi helpompi tai nopeampi stailata. Lyhyet hiukset vaativat myös stailaamista ja hiuslaadusta riippuen niiden laitamiseen voi mennä jopa yhtä kauan tai kauemmin kuin pitkiin hiuksiin.

4. Ota oma hiuslaatu huomioon

Omaa hiuslaatua kannattaa miettiä leikkausta valitessa. Kiharat hiukset menevät esimerkiksi lyhyempinä ja kerrostetumpina entistäkin kiharammalle kuin aiemmin.

5. Älä rajoita itseäsi liikaa

Omasta hiuslaadusta huolimatta lähes jokaisen hiusmallin pystyy stailaamaan haluamallaan tavalla. Se tulee tarkoittamaan vain sitä, että hiukset vaativat päivittäistä käsittelyä esimerkiksi hiustenkuivaajalla tai suoristajalla.