Australiassa on maailman suurin emu – näkyy avaruuteen asti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australiassa elävät emut ovat strutsilintuja, jotka voivat kasvaa peräti 60-kiloisiksi. Emut eivät osaa lentää, mutta ne voivat juosta 50 kilometrin tuntivauhdilla. Nyt Etelä-Australiassa on kasvanut avaruuteen saakka näkyvä emu.

Emut elävät luonnonvaraisina ainoastaan Australiassa. Nyt keskelle maaseutua on viljelty puita emun muotoon. Jättikokoinen puista koostuva muodostelma on kooltaan noin parisataa metriä korkea ja leveä. Emua voi ihastella esimerkiksi Googlen karttasovelluksessa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Australian kartasta löytyy tiettyyn muotoon istutettuja puita. Finnis Springs -nimiseen paikkaan ilmestyi vuonna 1998 The Marreen Man -muodostelma. Kuvio esittää metsästävää aboriginaalia, Daily Mail uutisoi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat