Sipilän erosta lyödään jo vetoa – kerroin osoittaa tilanteen vakavuuden

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen medioissa on käyty viime päivinä poikkeuksellista kädenvääntöä, jossa pääpukareina ovat olleet pääministeri Juha Sipilä ja Yleisradio, mutta sivuosumia medioiden väliseen nokitteluun on tarjonnut Suomen Kuvalehti, joka paljasti Yleisradion estäneen uusien Sipilä-artikkelien julkaisemisen.

Alati paisunut mediakohu on laajentunut jo niin, että pääministerin erolla on ryhdytty spekuloimaan. Poikkeuksellinen tilanne sai alkunsa, kun Yleisradio selvitti Juha Sipilän olleen mahdollisesti jäävi tekemään päätöksiä Terrafamen rahoittamisesta hänen lähisukulaistensa yrityksen johdosta.

Yleisradio lopetti asiasta uutisoimisen verkossa maanantaiaamuna, ja tänään Suomen Kuvalehti paljasti, että Sipilä oli yrittänyt sen tietojen mukaan ohjailla Yleisradion uutisointia ja mahdollisesti onnistunut siinä.

Kohu on johtanut siihen, että Karjalainen-lehden tietojen mukaan Nordic Bet -yhtiö antaa parhaillaan asiakkaidensa lyödä vetoa Sipilän eron tai erottamisen puolesta tai vastaan.

Tällä hetkellä kerroin Sipilän pääministeriuran loppumiselle ennen vuodenvaihdetta on yhtiön asiantuntijoiden mukaan vain 4,00. Sipilän jatkamisen puolesta kerroin on 1,20. Luvut kertovat, että yhtiö ei pidä Sipilän pääministerikauden päättymistä joulukuun aikana lainkaan mahdottomana.