Stara Juha Sipilä

Viihdeuutiset

Hallitus luopuu moottoripyörä- ja veneverosta

Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti hetki sitten sosiaalisessa mediassa, että hallitus luopuu kaavailluista moottoripyörä- ja veneveroista. Molempien verojen haitoista on viime päivinä käyty kiivasta keskustelua, kun suomalaiset ovat verokeskustelun myötä poistaneet rekisteristä runsaasti sekä moottoripyöriä että veneitä.

Sipilä kertoi asiasta Twitterissä, jossa hän totesi kummankin veron hyötysuhteen heikoksi, joten niitä ei tulla toteuttamaan. Verojen hyötysuhde romahti, kun suomalaiset saivat tiedon verokaavailuista ja ryhtyivät poistamaan rekisteristä moottoripyöriä ja veneitä kymmenien miljoonien veroeurojen edestä. Lisäksi nyt peruttu veromuutos ehti vaikuttaa negatiivisesti uusien moottoripyörien ja veneiden kysyntään.

Kauppalehden haastatteleman asiantuntijan mukaan rekistereistä poistettiin veron valmistelun aikana 100.000 moottoripyörää ja 4.600 venettä. Näistä voi koitua jopa 100 miljoonan veronmenetykset, jotka täytyy jatkossa leikata tai rahastaa muualta.

Hallitusohjelmassa olevia moottoripyörä- ja veneveroja on ajanut erityisesti Perussuomalaiset, joka halusi alunperin laajentaa veroja myös moottorikelkkoihin. Puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini, esitteli uusia veroja syyskuussa valtion budjettiriihen tiedotustilaisuudessa.

– Sitten vielä yksi asia, ettei soinilaisuus pääse tästä ihan pöhöttymään. Voin sanoa tästä veneverosta, että herrojen huvikuunarit ja juppikootterit ovat tästä lähtien sitten verolla. Tähänkään ei vasemmiston aikana ole pystytty. Jottei synny epäselvyyksiä, niin mopot ja perämoottorit selviävät verotta. Että sen hauen voi katiskasta hakea peräprutkulla aivan kevein mielin ja mopon sarven hangassa voi käydä kirkonkylällä ostoksilla ilman verovainoa, Timo Soini (per) kertoi.

Lopulta verokaavailujen seurausten paljastuttua Timo Soini esitti, että moottoripyöräverosta voidaan luopua, mutta hän halusi kuitenkin pitää edelleen kiinni veneverosta. Keskusta ja Kokoomus halusivat luopua molemmista veroista. Nyt molemmista veroista on pääministerin mukaan luovuttu.

Viihdeuutiset

Suomalaistaiteilija maalasi Bernerin ja Sipilän: ”Pääministerin kosto”

Suomalaiset paljastivat äskettäin gallupissa omat inhokkiministerinsä, ja tuon listan kärjessä oli keskustan Anne Berner. Kolmen kärkijoukossa olivat myös Keskustan Juha Sipilä ja Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen. Nyt kaksi ensin mainittua ovat saaneet erikoisen huomionosoituksen.

Teos: Anne Bernerin hymy, Tekijä: Vesa Suksi 2017
Teos: Pääministerin kosto, Tekijä: Vesa Suksi 2017

Tamperelainen kuvataiteilija Vesa Suksi on nyt nimittäin maalannut Berneristä ja Sipilästä teokset, jotka eivät välttämättä ole kummankaan ministerin omaan makuun. Sipilän taulussa on mukana teksti ”Jos, jos ja jos”, joka tunnetaan hänen televisiokameroiden edessä antamastaan lausunnosta.

Molemmat teokset tulevat tällä tietoa näytteille tamperelaisen Bar Bertelin seinälle. Stara tavoitti taiteilijan, joka avasi hieman tuoreita teoksiaan.

– Anne Bernerin hymy -teos kuvaa aikamme mädännäisyyttä, jossa moraali on täysin vieras käsite. Taulu kuvaakin ihmistä, jonka moraali on riisuttu. Tässä tapauksessa nieluun menee valtion maantieverkosto, Vesa Suksi kuvailee Bernerin teosta Staralle.

– Pääministerin kosto on teos vallan väärinkäytöstä. Siitä kuinka ylhäältä päin voidaan vaientaa ihmisiä luomalla uhkakuva, Suksi jatkoi.