Vegaanit raivostuivat: Uudessa viiden punnan setelissä talia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Britanniassa on otettu hetki sitten käyttöön uudet viiden punnan setelit. Kun Englannin keskuspankki myönsi, että uusissa seteleissä on käytetty eläinperäistä talia, vegaanit ja vegetaristit nousivat seteliä vastaan ja vaativat sen muuttamista.

Britannian keskuspankki kertoi, että viiden punnan setelin valmistamisessa käytetään talia, joka on peräisin lampaan tai naudan rasvasta. Vegaanit eivät ole olleet mielissään siitä, että valtio pakottaa heidät käyttämään eläinperäisiä tuotteita heidän jokapäiväisessä elämässään.

Asiasta syntyi melkoinen someraivo, kun ihmiset lähtivät kommentoimaan aihetta Twitterissä sekä sen puolesta että seteliä vastaan. Osa ihmisistä neuvoi vegaaneja olemaan yksinkertaisesti vain syömättä seteliä, jolloin asia olisi ratkaistu.

Talin käyttämistä vastaan olevat ihmiset ovat jo perustaneet kansalaisadressin change.org -sivustolla, jossa setelin muuttamista on kannattanut jo noin 94.000 ihmistä. Digital Spy -sivuston mukaan Englannin keskuspankilla ei ole kuitenkaan näillä näkymin aikeita muuttaa seteliä.