Järjenvastainen löytö pellolta – miten hylje päätyi 20 kilometrin päähän merestä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian New South Walesin eläinsuojeluviranomaiset saivat taannoin ilmoituksen yllättävästä vieraasta paikallisella maatilalla. Karjalle tarkoitetun aitauksen sisälle oli nimittäin ilmestynyt uudenseelanninmerikarhu-nimisen hyljelajin edustaja.

Viranomaiset saivat ilmoituksen oudosta vieraasta paikalliselta koiranulkoiluttajalta. He saapuivat Began kylässä sijaitevalle maatilalle pelastaakseen eksyneen hylkeen. Kylästä on matkaa mereen noin 20 kilometriä.

– Eläin näytti hyväkuntoiselta mutta erittäin väsyneeltä, hyljettä pelastamassa ollut Gran Brewer kuvaili paikalliselle ABC-uutissivustolle.

Eläimen uskotaan etsineen ravintoa joesta ja eksyneen. Hylje onnistuttiin lopulta toimittamaan takaisin veteen, jossa se lähti rauhallisesti uimaan omille teilleen.