Lentoyhtiö harkitsee matkustajille kapseleita – voisivat seurata hyvinvointia reaaliaikaisesti

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teknologian kehittyessä nykymaailma tuntuu toisinaan elävän scifi-elokuvien tapahtumia. Ihmiset pystyvät kommunikoimaan toiselle puolelle maapalloa ääntä nopeammin ja korvaamaan ruumiinosia robottiversioilla. Nyt lentomatkustajien hyvinvointia halutaan parantaa digitaalisten kapseleiden avulla.

Daily Mail uutisoi British Airways -lentoyhtiön kartoittamasta hankkeesta, jossa matkustajille syötettäisiin lentoa varten digitaalinen pilleri. Syötävät sensorit mittaisivat jatkuvasti matkustajan hyvinvointia, kuten vatsahappoja ja näläntunnetta, hermostuneisuutta, kehon lämpötilaa, mukavuutta tai väsymystä.

Pillerin anturit lähettäisivät tietoa lentohenkilökunnalle reaaliaikaisesti. Tiedot ovat tärkeitä, jotta matkustajien olo voitaisiin tehdä mahdollisimman miellyttäväksi. Lentoyhtiön visioima hanke on hakemassa parhaillaan patenttia. Teknologia on kuitenkin jo olemassa, Daily Mail uutisoi.