Vaginahieronta vapauttaa estoja ja rentouttaa – uusi trendi kasvattaa suosiota

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jo antiikin aikoina naisten sairauksena pidettyä hysteriaa pyrittiin hoitamaan orgasmeja tuottamalla. Kreikkalainen fysiologi Klaudios Galenos väitti naisten hysterian johtuvan seksuaalisuuden tukahduttamisesta. Hän suositteli hoidoksi naisten genitaalialueiden hieromista, joka sai aikaiseksi vapauttavan tunteen.

Jalkovälin hierontaa suoritettiin lääketieteen nimissä vielä viktoriaaniselle aikakaudelle saakka, ja lopulta lääkärit saivat väsyneiden käsiensä tueksi ensimmäisiä hierontalaitteita. Nyt naiset maksavat ammattilaisille jopa satoja euroja yonihieronnasta, jossa keskitytään muun muassa genitaalialueiden ulkoiseen sekä sisäiseen hierontaan. Pitkä ja meditaation omainen usein miesten suorittama hierontasessio keskittyy naisen sisäiseen temppeliin, Press Room VIP uutisoi.

Yonihieronnan kerrotaan vahvistavan naisen seksuaalisuutta ja voimistavan sukupuolielimiä. Sen ideana on avata vaginan ympärillä olevien lihasten lukkoja ja poistaa seksuaalisia jännitteitä. Hierontaa toteutetaan naisten genitaalialueelle yhtä ammattimaisin ottein kuin vaikkapa niskan ja hartioiden seudulle ja sen on kerrottu auttavan esimerkiksi erilaisissa kiputiloissa. Yonihieronnan bonuspuolena saattaa kuitenkin olla koko kehoa vavisuttava orgasmi.