Viisi faktaa kahvista – tiesitkö nämä?

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa juodaan kahvia asukasta kohti eniten maailmassa. Kahvi kuuluu suomalaiseen kulttuuriin, ja harva työikäinen pääsee aamulla vauhtiin ilman höyryävän kuumaa kupillista. Nyt on listattu viisi yllättävää faktaa kahviin liittyen.

Food Envy -sivusto julkaisi Facebookissa videon, jolla on lueteltu kahviin liittyviä nippelitietoja. Kahvi on alunperin nautittu naposteltavien tavoin ja ihmiset ovat saaneet energiaa kahvipapuja pureskelemalla. Tutkimusten mukaan kahvia hörppivät henkilöt tekevät 45 prosenttia epätodennäköisemmin itsemurhan.

Mahtava uutinen on myös se, että kahvin juominen laskee Alzheimerin tautiin ja dementiaan sairastumisen riskiä. Terveyshyötyjen lisäksi moni mokkamaisteri tietää, että aamukahvin jälkeen on pakko mennä vessaan – syypäänä on muun muassa gastriini-ruoansulatushormoni. Jos kahvia juo ennen aamutreenejä, kiihdyttää se rasvanpolttoa.

https://www.facebook.com/foodenvysocial/videos/602481039924583/