Huijarit myivät ajeltuja kissoja kalliina sfinx-rotukissoina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadan Cagaryssa asuva JoAnne Dyck näki verkossa ilmoituksen, jossa kaupiteltiin karvattomien sfinx-kissojen pentuja. Viikon päästä kissan ostamisesta siitä paljastui kuitenkin jotain outoa: Eläimelle alkoi kasvaa punainen turkki.

Kävi ilmi, että Dyck oli joutunut huijauksen uhriksi. Ilmoituksessa luvatun kalliin rotukissan sijaan kyseessä oli tavallinen kissa, jonka turkki ja viikset oli ajeltu pois. Eläimen hännästä paljastui partakoneen terän jättämiä haavoja, ja pentu oli vetäytyvä sekä pelokas.

– Luulin sen naukuvan hädissään emonsa perään, mutta kissa olikin luultavasti tuskissaan, Dyck kuvailee CBC News -uutissivustolle.

– Normaalit sfinx-pennut viihtyvät lämpimässä sylissä. Tämä kissa ei kuitenkaan halunnut olla tekemisissä kanssamme. Se ei luultavasti halunnut tulla kosketetuksi koska sen karvat olivat poissa, nainen jatkaa.

Nainen neuvookin sfinx-kissan hankkimista suunnittelevia varomaan huijareita. Dyck suosittelee vierailemaan myyjien kotona sen sijaan, että eläin toimitettaisiin suoraan ostajan luokse. Kissan myyneet tahot ovat edelleen vapaalla jalalla.