Maailman upein piparkakkutalo – tätä tehtiin vuoden ajan!

Lux Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joulun alla julkisuuteen nousee mitä upeampia kuvia inspiroivimmista ja onnistuneimmista piparkakkutaloista. Kerroimme juuri piparkakkutalosta, josta oli tehty niin suuri, että ihmiset pääsivät sen sisälle illallistamaan. Nyt hieman pienempi, mutta sitäkin yksityiskohtaisempi tekele on kiinnittänyt median huomion.

Lontoossa sijaitseva Biscuiteers-niminen leipomo sai jo 15 kuukautta sitten toimeksiannon, jonka mukaan heidän tuli valmistaa Englannissa sijaitsevan Waddesdon Manor -kartanon kaltainen piparkakkutalo. Yritys teki työtä käskettyä, ja huikean kaunis ja yksityiskohtainen lopputulos on viimein saatettu kaikkien nähtäville.

Piparkakkutalon tekemiseen meni yhteensä 500 tuntia. Taloon on käytetty noin 30 kiloa voita ja sokeria, 240 kananmunaa ja 216 kiloa kuorrutetta. Piparkakkutaloon ei ole käytetty pahvia tai muutakaan materiaalia vaan se on pelkästään piparkakusta ja kuorrutteesta tehty. Lopputulos on todella upea kaikkine pienine yksityiskohtineen, joiden avulla kartanon upea sisustus on onnistuttu toisintamaan.