4 merkkiä paljastaa – oletko sinä väärässä parisuhteessa?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset voivat välillä jäädä huonoonkin parisuhteeseen vain sen vuoksi, että he ovat niin tottuneet siihen. Psychology Todayn terapeutit ja psykologit paljastavat asioita ihmisten käyttäytymisestä.

Nyt terapeutti John Kim on kertonut neljä asiaa, joiden toteutuessa ihminen voi huomata olevansa suhteessa, joka ei ole hänelle hyväksi.

1. Et tunne olevasi enää sama ihminen

Kaikki asiat, jotka mielestäsi ovat tehneet sinusta ainutlaatuisen ja näyttäneet muille kuka olet, ovat kadonneet hiljalleen. Tämä voi johtua kumppanin kontrolloimisesta ja käskemisestä tai siitä, että haluat olla alistuvainen ja muuttua toisen vuoksi.

2. Joudut todistelemaan omaa arvoasi

Jokainen ihminen kuluttaa itseään siinä, että joutuu todistelemaan omaa hyvyyttään muulle maailmalle. Tämän vuoksi sitä ei pitäisi joutua tekemään enää kotona omassa parisuhteessa. Mikäli et saa puhua itsestäsi, tunnet olosi näkymättömäksi, sinun unelmiasi ei tueta ja ideasi sivuutetaan jatkuvasti, voit joutua todistelemaan arvoasi kumppanillesi päivittäin.

3. Todistat suhdetta ilman, että eläisit sitä

Moni huonoon suhteeseen jäänyt voi huomata vain olevansa parisuhteessa ilman, että eläisi sitä. Tiedät merkkipäivänne ja milloin pitää ostaa lahjoja. Tiedät mistä toinen pitää sängyssä ja tiedät, että olet varattu. Tämä on kuitenkin kaikki vain informaatiota, jonka mukaan olet alkanut elämään ilman, että olisit todella läsnä.

4. Olet eronnut itsestäsi

Edellä mainittujen asioiden toteutuessa olet luultavasti jo päästänyt irti itsestäsi ja luovuttanut itsesi suhteen. Sinun ei tulisi hyvässä parisuhteessa joutua muuttamaan itseäsi sen vuoksi, että suhde toimisi.