Saara Aallon ylivoima kasvaa – täysin suvereeni nettiäänestyksessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin kuinka suomalainen laulajatähti Saara Aalto menestyi hyvin Tellymix-verkkosivuston äänestyksessä. Tuolloin hän sai 50 prosenttia sivuston X Factor -äänestyksessä ja eniten ääniä myös varsinaisessa kilpailussa. Sivuston äänestys ennusti myös Honey G:n putoamisen kisasta.

Tellymix
Tellymix

Saara selvisi eilen Britannian X Factorin finaalikolmikkoon, ja parhaillaan Tellymix kysyy kilpalun epävirallisessa äänestyksessä lukijoidensa mielipidettä kisan voittajasta. Tulos on suomalaisittain paras koko kilpailun historiassa, sillä Saaraan voiton puolesta liputtaa peräti 70 prosenttia äänestäneistä. Annettu äänimäärä on sekin vielä hyvin rajallinen, mutta tähän mennessä äänestys on ennustanut varsinaisen kilpailun tuloksia melko hyvin.

Epävirallisessa äänestyksessä on varmuudella jonkin verran myös suomalaisten fanien antamia ääniä, mutta niin on myös virallisessa X Factor -äänestyksessä. The Sun -lehden mukaan tuotantotiimi selvittelee parhaillaan kuinka paljon suomalaiset ovat antaneet ääniä, joita kisassa ei pitäisi olla mukana lainkaan. Esimerkiksi kilpailun sovelluksen kautta Saaralla on voitu antaa ääniä myös Suomesta käsin.