Narkomaani näki rajun viraalivideon itsestään: ”Olin todella pohjalla”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni voi muistaa nähneensä syksyllä verkossa kiertäneen videon, joka julkaistiin alunperin Facebook Live -videona. Videolla näkyi Memphisissä asuva pariskunta Ron ja Carla Hiers, jotka olivat ottaneet yliannostuksen heroiinia ja makasivat erikoisissa asennoissa kadulla.

Moni kauhisteli videota, naureskeli sille tai saattoi ajatella heroiinia käyttäneiden aikuisten saaneen ansionsa mukaan ottaessaan yliannostuksen. Nyt CNN on julkaissut vaikuttavan uutisvideon, kun videolla näkyvä Ron on itse katsonut hänestä ja hänen vaimostaan kuvatun videon.

Nyt Ron ja Carla ovat saaneet apua ja päässeet hoitoon. He ovat olleet huumeriippuvaisia yhdessä yli 20 vuotta. Ron kertoo, että videolla näkyy miten he kävivät pohjalla. Hän olisi toivonut, että kadulla heidän kustannuksellaan nauraneet nuoret olisivat osanneet ajatella, että he ovat ihmisiä, ja olisivat kutsuneet heille apua.

Ron ei kuitenkaan ole kuvaajalle videon julkaisemisesta tai paheksumisesta vihainen, koska tietää itse laittaneensa itsensä tuohon asemaan. Ron herkistyy katsoessaan videota ja kuvailee kasvot asvalttia vasten tuupertunutta vaimoa naiseksi, joka on kaunis ihminen. Kadulla olleet nuoret eivät kuitenkaan osanneet ajatella pariskuntaa sympatiaa tai apua tarvitsevina ihmisinä.