Näin paljon halailua ihminen tarvitsee joka päivä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Läheisyys ja halaileminen lievittävät ihmisten stressiä ja auttavat heti oloa mikäli ihminen on alakuloinen. Nyt on huomattu, että läheisyydellä on niin paljon positiivisia vaikutuksia ihmisiin, että ihmisten tulisi päivittäin huolehtia siitä, että he halailevat rakkaitaan riittävän määrän ajallisesti.

Daily Mail -lehden mukaan halaus kestää keskimäärin kolme sekuntia ja ihmiset saavat noin 2,26 halausta päivittäin. Tutkija Jean Smithin mukaan tämä on kuitenkin aivan liian vähän läheisyyttä, koska ihmisten tulisi päivittäin saada halata 15 minuutin ajan, minkä jälkeen he voivat todella kokea läheisyyden tuomia hyviä vaikutuksia elämässään.

Halatessa ja hyväillessä ihmisen keho vapauttaa oksytosiinia, joka viestii aivoille hyvästä olosta. Tämä hormooni poistaa ahdistuneisuutta, rauhoittaa ja saa ihmisen tuntemaan olonsa tyytyväiseksi. Tämän vuoksi ihmisten tulisi yrittää saada 15 minuuttia halailua joka päivä täyttymään.

Yksin asuvien sinkkuihmisten voi olla vaikeaa saada tällaista määrää täyteen ilman kiusallisen pitkiä halauksia, joista toinen osapuoli vaivaantuu. Perheellisten ja parisuhteessa olevien kohdalla määrä on kuitenkin saavutettavissa lapsia ja puolisoaan halaillessa ja hipsutellessa.