Haluatko rakastua uudestaan kumppaniisi? Näillä vinkeillä onnistut

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Parisuhteita saatetaan hoitaa nykyisin liian vähän. Ihmiset ottavat ennemmin eron ja siirtyvät elämässään eteenpäin kuin käyttäisivät energiaa nykyisen suhteen laadun parantamiseen. Rakastuminen on monimutkaisten tunneprosessien ja hormonien heilahtelujen syytä, mutta saman tunteen voi saavuttaa yhä uudestaan ja uudestaan.

Jokaisessa suhteessa koittaa arki ennemmin tai myöhemmin. Toisinaan ongelmista tulee ylitsepääsemättömiä ja pariskunnan on helpompaa panna lusikat jakoon. Pitkässä suhteessa on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää kunnioittaa kumppaniaan ja muistaa perimmäinen syy yhdessäoloon – hän on sinun. Suhde on aina kahden kauppaa ja samassa veneessä soutamista. Omilla airoillaan eri suuntaan melovat pariskunnat eivät pääse eteenpäin vaan räpiköivät paikoillaan.

Tylsää suhdetta voi piristää helposti. Yhdysvaltojen johtava avioliittotutkija tohtori John Gottman kertoo, että vaikka kumppani ärsyttäisi ja kyllästyttäisi, voi häneen rakastua uudelleen myönteisten tekojen kautta. Seuraavassa on lueteltu keinoja kipinöinnin lisäämiseen.

1. Suunnittele salaa parisuhdetreffit ja järjestä kumppanille yllätys.2. Käytä päivässä vähintään minuutti kumppanin kehumiseen ja arvostamiseen.3. Lähettele pikkutuhmia ja flirttailevia viestejä pitkin päivää.4. Esileikkiä, esileikkiä ja esileikkiä. Sitten seksiä.5. Kehu kumppaniasi julkisesti ja näyttäkää tunteenne avoimesti.6. Aloittakaa yhteinen harrastus.7. Osoita arvostusta kiittämällä ja kunnioittamalla – sano ne myös ääneen.8. Kävelkää käsi kädessä.9. Kirjaa kumppanin hyvät puolet ylös ja jätä kehulappuja ympäri kotia.10. Menkää lomalle ilman lapsia.11. Unelmoikaa yhdessä ja suunnitelkaa tulevaisuutta.12. Tuijoita enemmän kumppania, älä puhelinta, televisiota tai tietokonetta.13. Muistelkaa onnistuneita treffejä yhdessä, vihkipäiväänne tai katselkaa vanhoja valokuvia lomamatkoilta.14. Oppikaa uusia asioita toisistanne.15. Pelatkaa lautapelejä kahdestaan.16. Opetelkaa uusia asioita liitostanne ja parisuhteestanne.

Lähde: YourTango