Yli viidesosa lähtee laskettelureissuille juhlimaan – ei aikomustakaan lasketella

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lasketteluretket ovat monille talven kohokohta. Lappiin tai ulkomaisille rinteille suuntaavat lomailijat vuokraavat ystävä- tai perheporukalla mökin ja käyttävät loman ulkoilmasta, laskettelemisesta ja iltariennoista nauttien. Yllättävän suuri osa lomailijoista lähtee kyselyn mukaan kuitenkin nauttimaan pelkästään iltariennoista.

Daily Mail -lehti kertoo englantilaisesta kyselystä, josta saatiin selville, että yli viidesosa talvilomalle lähtijöistä ei aio laittaa suksia tai lumilautaa jalkoihinsa lainkaan. 23 prosenttia laskettelumatkan ostaneista tulee paikalle pelkästään juhlimisen vuoksi tai siksi, että puoliso pakotti heidät talvilomakohteeseen matkalle.

Osa kyselyyn vastanneista kertoi myös osallistuvansa matkaan vain siksi, että pelkäsi jäävänsä jostain paitsi ellei lähde ystäväporukan mukaan. 15 prosenttia kyselyyn vastanneista miehistä lähti laskettelumatkoille ilman aikomusta lasketella. Naisista kahdeksan prosenttia lähti matkalle tietäen, että ei aio mennä rinteeseen kertaakaan.

Kyselyn suorittaneen Direct Linen mukaan ihmiset, jotka eivät laskettele, käyttävät matkalla rahaa noin 700 euroa. Tämä tarkoittaa yrityksen mukaan sitä, että laskettelulomakohteet hyötyvät vuodessa noin 103 miljoonan euron verran myös lomalaisista, jotka tulevat pelkästään juhlimaan ja käyttävät suurimmaksi osaksi vain ravintolapalveluita.