Näin lähellä Saara Aallon voitto oli – sai briteiltä valtavan äänivyöryn!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Saara Aalto kilpaili eilen Britannian X Factorin voitosta Matt Terryä vastaan, mutta sijoittui suurista odotuksista huolimatta toiseksi. Suomalaiset ja miljoonat britit toivoivat hänen voittoaan, mutta annetut äänet eivät lopulta riittäneet. Saara itse kertoi tänään olevansa onnellinen tuloksesta.

X Factorin tuotanto on paljastanut myös kilpailijoiden saamat äänimäärät sekä äänten yhteismäärän. Kilpailun ensimmäisessä finaalissa mukana oli vielä kolme kilpailijaa, ja pudonnut 5 After Midnight sai 31,3 prosentia äänistä. Superfinaaliin edennyt Saara Aalto sai 35,3 prosenttia ja Matt Terry 33,4 prosenttia äänistä. Kilpailijat olivat siis tuotannon mukaan todella tasaisia.

Superfinaalissa finaalin äänimäärät jäädytettiin, mutta silti 5 After Midnight sai putoamisestaan huolimatta yhä ääniä katsojilta. Yhtyeen saama äänimäärä oli peräti 11,1 prosenttia, kun kaksi kilpailussa vielä mukana olevaa laulajaa jakoivat loput äänet. Kilpailun voittajaksi nousi lopulta Matt Terry 48,5 prosentin äänimäärällä, kun Saara Aalto jäi toiseksi 40,4 prosentin äänimäärällä. Yhteensä ääniä annettiin finaalissa 6,4 miljoonaa, eli Saaraa äänesti yli 2,5 miljoonaa brittiä.