Fysiikan ja kemian ihmeitä videolla – tätä ette koulussa kokeilleet!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kemia ja fysiikan lait ovat mielenkiintoisia, koska niiden avulla pystytään tekemään monia hauskoja kokeita ja selittämään ihmeellisiä asioita. Nyt verkossa on alkanut kiertämään video, jossa nähdään neljä yksinkertaista ja samalla todella uskomatonta koetta.

5-minute Crafts -kanava on jakanut videon, jossa nähdään neljä erilaista koetta, jotka perustuvat fysiikkaan ja kemiallisiin reaktioihin. Öljyn, veden, väriainetipan ja aspiriinin avulla saadaan näyttävä lasillinen elävää ainetta, joka näyttäisi kuin pulppuavalta laavalta. Videolla nähdään myös palaessaan lentoon lähtevät teepussit ja levitoiva hyrrä.

Video on lähtenyt Facebookissa nopeasti leviämään sen julkaisemisen jälkeen, ja se on muutamassa päivässä saanutkin jo yli 74 miljoonaa katselua. Ihmiset ovat myös jakaneet videota eteenpäin, koska siinä näkyvät kokeet ovat todella näyttäviä ja saaneet monet myös uudelleen innostumaan kemiasta.