Kaikkien aikojen syntymäpäiväkakku – yli 72 000 kynttilää!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perinteisen tavan mukaan syntymäpäiväkakussa on yhtä paljon kynttilöitä, kuin päivänsankarille on kertynyt ikävuosia. Intialaisen Sri Chinmoyn taannoisessa syntymäpäiväkakussa oli kuitenkin kynttilöitä kymmenien tuhansien elinikien edestä.

Youtubessa jaetulla videolla nähdään Chinmoyn syntymäpäiväkakku, jossa oli yhteensä 72.585 kynttilää. Kakkua oli valmistamassa yhteensä 100 ihmistä. Kynttilät sytytettiin 60 puhalluslampun avulla.

Kynttilöiden suuren määrän vuoksi ne piti sammuttaa puhaltamisen sijaan vaahtosammuttimilla. Ashrita Furmanin suunnittelema tempaus nousi Guinnessin ennätysten kirjaan. Aikaisempaa syntymäpäiväkakun kynttilöiden ennätystä piteli Mike’s Hard Lemonade -juomavalmistajan 50 151 kynttilän kakku.