Palomies pelasti koiran tekohengityksellä – dramaattinen video!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Painelu-puhalluselvytystä ei käytetä ensiapuna ainoastaan onnettomuuksiin joutuneille ihmisille. Sosiaalisessa mediassa levinnyt tuore video osoittaa, että tekohengityksen avulla voidaan joissain tapauksissa pelastaa myös hengenvaarassa olevia eläimiä.

Romanian Pitestissa kuvatulla videolla pieni koiranpentu on pelastettu juuri tulipalosta. Sen 51-vuotias omistaja toimitettiin sairaalaan pelastushenkilöiden jäätyä elvyttämään savua hengittänyttä koiraa onnettomuuspaikan lähelle.

Eläimen kohtalo vaikutti olevan sinetöity, kunnes palokuntaan kuuluva Costache Mugurel ilmaantui auttamaan eläintä. Mies antoi koiralle painelu- ja puhalluselvytystä ja laittoi lopulta happinaamarin eläimen kuonon päälle. Mashable-sivuston mukaan elvytys auttoi, ja koira selvisi hengissä.

Sankariteko tallentui videolle, joka jaettiin sittemmin Facebookissa. Costache Mugurel on arvatenkin saanut teostaan runsaasti kiitoksia ja rakkaudenosoituksia.

– Ketään ei jätetä auttamatta, mies totesi Facebookissa.