Japanilainen keksintö yksinäisille miehille – virtuaalivaimo pitää kotona seuraa

Digi Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Japanilainen yritys Vinclu yrittää auttaa taistelemaan yksin elävien miesten yksinäisyyttä vastaan. Yritys on kehittänyt uuden älyteknologiaa hyödyntävän The Gatebox -nimisen laitteen, jonka kerrotaan olevan miehille kuin virtuaalinen vaimo.

The Gatebox -laite on putkilo, jonka sisällä elää holograafinen naispuolinen hahmo. Hikari-niminen naishahmo juttelee miehelle hänen ollessa kotona ja lähettää hänelle jopa tekstiviestejä miehen työpäivän aikana. Tämän lisäksi hän kertoo aamuisin säätiedot, osaa laittaa valot päälle ja sammuttaa ne ja säätää myös ilmastointia.

Yksinäisyys ja eristäytyminen ovat Japanissa kasvava ongelma juuri nuorten miesten joukossa. Hikari-virtuaalivaimo on pitämässä miehille seuraa myös kotona katsomalla ihmisen kanssa televisiota ja suorittamalla samat iltatoimet kuin mies. Virtuaalivaimo tulee myyntiin arviolta 2017 vuoden loppupuolella.