Nämä ihonhoitorutiinit kannattaa aloittaa ajoissa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Paljon meikkaavien nuorten naisten kannattaa kiinnittää ihonhoitorutiineihinsa huomiota jo hyvissä ajoin. Meikkaaminen ja ihon puhdistaminen kuluttavat ihoa, minkä vuoksi monien voiteiden käyttäminen tulisi aloittaa jo 20-vuotiaana, koska se palkitsee myöhemmin.

Elite Daily -listasi nuorille naisille suunnatut neuvot, joiden avulla iho voi paremmin vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

1. Kosteutus

Iho kannattaa pitää aina kosteutettuna hyvällä kosteusvoiteella, koska pintakuivaan ihoon syntyy helpommin ryppyjä ja juonteita.

2. Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoide ei ole pelkästään vanhempien naisten tuote vaan sen käyttäminen tulisi aloittaa jo hyvissä ajoin. Silmienympärysiho on ohut, minkä vuoksi sen kuivuminen saa ihon ryppyyntymään yleensä silmien alta ensimmäisenä. Silmienympärysvoide sekoitetaan monesti ryppyvoiteisiin, mutta voiteen ei tarvitse nuorella iällä käytettynä sisältää muuta kuin kosteuttavia ominaisuuksia.

3. UV-suoja

Kaikissa voiteissa ja meikeissä tulisi olla suoja auringon säteilyä vastaan. Aurinko ikäännyttää kasvojen ihoa kaikkein nopeiten ja aiheuttaa ihon sävyn epätasaisuuksia, ryppyjä ja ennenaikaista vanhenemista.

4. KuoriMuista kuoria iho säännöllisesti, koska se lisää ihon kollageenintuotantoa ja pitää ihon nuorena. Kasvojen kuorinta poistaa myös ihon epäpuhtauksia ja vanhoja kosmetiikkajäämiä iholta.

5. Katso tuotesisältöVaro tuotteita, joissa on paljon myrkkyjä. Yksi hälyttävä tekijä on jo se, että tuote tuoksuu makeisilta tai siinä on houkutteleva parfyyminomainen tuoksu. Herkullinen tuoksu kertoo tuotteesta yleensä sen, että siinä on paljon keinotekoisia aineita. Kannattaa muistaa, että iho imee voiteen kemikaaleista elimistöön suurimman osan.