Joulukysely paljasti: Lapset haluavat perheen laatuaikaa enemmän kuin lahjoja

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen Butlin’s-yhtiö toteutti laajan kyselyn, jonka mukaan yli puolet 11-vuotiaista lapsista valitsisi jouluna mielummin laatuaikaa perheensä kanssa kuin kalliita joululahjoja. Lapset nauttivat erityisesti äidin ja isän kanssa vietetystä ajasta. Kyselyn mukaan myös joulukuusen koristeleminen ja joulukalenterin avaaminen kuuluvat tärkeimpiin asioihin juhlapyhiä vietettäessä.

Lapset ovat nyt listanneet 25 tärkeintä asiaa joulun viettämisessä. Kyselyn toteuttaneen Butlin’sin johtaja Dermont Kingin mukaan lapset haluavat viettää jouluna aikaa vanhempiensa ja tärkeiden ihmisten kanssa. Tämä todistaa ainakin sen, että perheen pienimmät ymmärtävät joulun todellisen merkityksen, eivätkä odota vain saavansa kalliita lahjoja, Mirror-lehti uutisoi.

Lapset haluavat koristella asuntoa jouluvaloilla, tehdä lumiukkoja, kuunnella joululauluja, leipoa, juoda kaakaota, katsoa jouluelokuvia, tavata joulupukkia ja syödä jouluruokia. Kyselyn mukaan ipanat arvostavat myös karkin syömistä, lautapelien pelaamista ja mäenlaskua.