Teinit yöpyvät salaa kaupassa – IKEA haluaa lopettaa ilmiön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta on kantautunut viimeisen vuoden aikana lukuisia tapauksia, joissa ihmiset ovat nukkuneet yönsä Ikea-myymälöiden sängyissä. Tapauksissa nuoret ovat piiloutuneet liikkeisiin niiden aukioloaikana ja jääneet nukkumaan näytillä olleisiin vuoteisiin.

Erikoisen trendin uskotaan saaneen alkunsa suositusta videosta, jossa kaksi belgialaista Youtube-tähteä viettävät yön Ikeassa. Viimeisin tapaus tulee Ruotsista, jossa kaksi 14-vuotiasta tyttöä jäi kiinni heidän yrittäessä piiloutua huonekalujätin liikkeeseen yöksi.

Tapauksia on kantautunut myös muun muassa Iso-Britanniasta, Puolasta ja Japanista. Nyt Ikea haluaa kuitenkin laittaa lopun viime kuukausina yleistyneelle villitykselle.

– Työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuus on meille tärkeää, ja sen vuoksi emme salli öiden viettämistä liikkeissämme, Iso-Britannian Ikean edustaja kuvailee BBC:lle.