Naiset yrittivät selviytyä kuukautisista ilman suojaa – näin siinä kävi

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvalloissa useimmat turvapaikat tarjoavat kodittomille ihmisille yösijan, ruokaa ja välttämättömiä hygieniatuotteita. Välttämättömyyksiksi ei kuitenkaan suurimmassa osassa turvapaikkoja lasketa naisten kuukautissuojia tai tampooneja, minkä vuoksi moni nainen joutuukin kestämään kuukautiset ilman minkäänlaista suojaa.

Nyt kolme BuzzFeedin työntekijää suostui mukaan kokeiluun, jossa heidän tuli elää yhdet kuukautiset ilman minkäänlaista suojaa. Ainut suoja, jota he kuljettivat mukanaan oli istuinsuoja, joka esti työtuolien ja istuinten tahriintumista kuukautisvuodosta.

Kuukautisvuodon alettua ei mennyt aikaakaan kun vuoto alkoi jo tulemaan pikkuhousuista ja leggingseistä läpi istuinsuojaan saakka. Naisille vuodon tunteminen, näkeminen ja haistaminen oli hyvin epämiellyttävä kokemus eikä se tuntunut työkavereistakaan kovin mukavalta.