Lapsi osti satasilla Pokemon-tuotteita – otti sormenjäljen nukkuvalta äidiltään

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet älypuhelinmallit avataan nykyään perinteisen pääsykoodin sijaan sormenjäljen avulla. Sormenjälkitunnistus saattaa kuitenkin olla joissain tapauksissa vähemmän turvallinen kuin pääsykoodin käyttö, kuten tuore uutinen osoittaa.

Arkansasissa asuva Bethany Howell yllättyi saadessaan tilausvahvistuksen 13 Pokemon-tuotteesta. Nainen luuli ensin joutuneensa hakkeroiduksi, mutta pian kävi ilmi että asialla oli hänen kuusivuotias tyttärensä Ashlynd.

Tytär oli käyttänyt nukkuvan äitinsä sormenjälkeä avatakseen hänen älypuhelimensa. Tämän jälkeen Ashlynd tilasi verkkokauppa Amazonista 250 dollarin edestä Pokemon-oheistuotteita. Tuoteet oli laskutettu suoraan Howellin luottokortilta.

Wall Street Journal -lehden mukaan nainen onnistui palauttamaan verkkokauppaan vain neljä kolmestatoista tuotteesta. Niinpä Howell päätyi antamaan loput Pokemon-tuotteista joululahjaksi tyttärelleen.