Maailman suloisin eläin? Japanilainen liito-orava on kuin satuhahmo

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanin Hokkaidon saarella elää ällösöpö orava, joka voi olla maailman ylivoimaisesti suloisin eläin. Sen pörröinen ulkonäkö muistuttaa pehmolelua suurine mustine silmineen ja pikkuisine viiksineen. Laji on japaninliito-orava.

Pienestä liito-oravasta on tullut virallisesti Hokkaidon julkisen liikenteen latauskortteja koristava maskotti. Hokkaidossa on paljon koskematonta metsää ja kansallispuistoja, joissa nämä pienet oravat voivat elää rauhassa. Japaninliito-orava on eri laji kuin Suomessa tavatut liito-oravat.

Liito-oravat voivat liidellä raajojensa välissä olevan poimun avulla jopa 50 metrin pituisia matkoja. Liito-oravat painavat keskimäärin 125–150 grammaa. Suomessa liito-oravat on luokiteltu uhainalaisuusluokitukseltaan silmälläpidettäviksi. Lajin suurimpana uhkana ovat metsähakkuut.