Japanilaiset morsiamet tekevät kimonoista morsiuspukuja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kimonot ovat yleensä näyttävillä kuvioinneilla koristeltuja kaapuja, joita nähdään japanilaisten päällä. Kimonoja voivat käyttää sekä miehet että naiset. Laadukkaat kimonot ommellaan pääasiassa käsin.

Japanilaiset morsiamet ovat saattaneet astella vihille perinteiseen kimonoon pukeutuneena. Nyt naiset valitsevat edelleen asukseen kimonon, mutta se on taiteltu heidän päälleen muistuttamaan enemmän länsimaalaista morsiuspukua. Trendi on erittäin nosteessa, Oriental Wasou -sivusto paljastaa.

Häämekkoa voi siis käyttää myöhemmin tavallisen kimonon tapaan. Sosiaalisessa mediassa leviää kuvia uudenlaisista kimonomekoista. Kimonojen muokkaaminen ei varmastikaan miellytä kaikkia, sillä asua pidetään arvokkaana perinteenä.