Ostitko tämän ilotulitteen? Palauta heti ostopaikkaan – ”Ei saa missään tapauksessa ampua”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on havainnut vakavan turvallisuuspuutteen myynnissä olleessa Kolme Kunkkua -ilotulitteessa. Patasarja on jo poistettu myynnistä myyntipaikoilta, ja nyt Tukes kehottaa kuluttajia palauttamaan ostamansa tuotteet ostopaikkaan.

Kolme Kunkkua -patasarjaa on myyty myös rinnakkaisella nimellä Evoluutiopakkaus. Palautusmenettely koskee molempia tuotenimiä. Tuotetta ei saa missään tapauksessa ampua turvallisuuspuutteiden takia. – Testasimme tuotetta 27. joulukuuta Santahaminassa ja havaitsimme siinä selvän turvallisuusvirheen. Patasarjassa oli panoksia, jotka eivät räjähtäneet sekä osa ammuksista räjähti liian aikaisin. Maahantuojalla suoritetuissa lisäammunnoissa saimme tukea havainnoillemme, kertoo ylitarkastaja Mikko Ojala Tukesista. Tuotteen maahantuoja on päättänyt tuotteen välittömästä takaisinvedosta. Tukes on tehnyt tuotteesta myös ns. RAPEX-ilmoituksen eli ilmoittanut vaarallisesta tuotteesta koko EU:n alueella. RAPEX on EU-alueella toimiva ilmoitusjärjestelmä, jonka kautta tieto vaarallisista tuotteista välittyy nopeasti ja vaaralliset tuotteet saadaan tehokkaasti poistettua Euroopan markkinoilta.