Tee juustosta viinilasit – miksi tarjoilisit nämä herkut erikseen?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juusto ja viini menevät tunnetusti hyvin yhteen. Sosiaalisessa mediassa hämmästystä keränneellä videolla esitellään aivan uudenlainen tapa tarjoilla kaksi herkkua yhdellä kertaa.

Popsugar-sivusto julkaisi verkossa ohjeet juusto-viinilasien valmistukseen. Käytännössä kyse on shottilaseista, jotka valmistetaan lasin sijaan sulatetusta cheddarjuustosta.

Juutolasit valmistetaan raastamalla cheddaria kulhoon ja sulattamalla sen mikroaaltouunissa. Tämän jälkeen sula juusto kaadetaan shottilasien muotoisiin muotteihin. Niiden annetaan kovettua 30 minuutin ajan.

Valmiiden cheddarlasien pitäisi olla niin kestäviä, että niihin voi kaataa viiniä. Juustolasien esteettisyys ja käytännöllisyys jakaa varmasti mielipiteitä, mutta ainakin ne ovat todennäköisesti omiaan synnyttämään ihmetystä ja keskustelua illanistujaisissa.