Malmön taloihin ilmestyi kahviloita ja kauppoja hiirille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tarkkaavaiset ihmiset ovat saattaneet viime päivinä törmätä Ruotsin Malmön kaduilla erikoiseen näkyyn. Joidenkin rakennusten seiniin on nimittäin ilmestynyt pienikokoisten, ikään kuin hiirille suunnattujen liikkeiden julkisivuja.

Pienet mutta erittäin yksityiskohtaiset teokset esittävät esimerkiksi juustokauppoja ja leipomoja. Tempauksen takana on taiteilijaryhmä Anonymouse MMX, jonka jäsenet pysyttelevät nimettöminä. Heidän esikuvinaan toimivat Don Bluthin, Disneyn ja Astrid Lidgrenin tarinat.

– On ihanaa kuvitella että on olemassa piilotettu maailma, jossa hiiret viettävät samanlaista elämää kuin mekin, Anonymouse MMX kuvailee Huffington Post -lehdelle.

Anonymouse MMX:n edustajien mukaan hiirien liikkeet on luotu arkipäiväisistä esineistä, kuten tilitikuista, pullonkorkeista, napeista ja postimerkeistä. Ideana oli, että esineet olisivat sellaisia mitä hiiret olisivat saattaneet kerätä ja käyttää itse.

 

ENGLISH BELOW. Invigningen av restaurangen Il Topolino möttes av ett något större tryck än beräknat. Det var kul men lämnade ett visst slitage på lokalerna, så under kvällen valde vi att hålla stängt för lättare renovering. (det kan ha funnits en incident med en kock och dåligt dragna ledningar). Men nu är vi åter på plats igen och välkomnar lagom till frukosten. ###### The grand opening of Il topolino was met with a slightly larger interest than anticipated. Its been good fun by also resulted in a bit of a wear on the inventory, so this afternoon we were forced to shut down temporarely (there might have been an incident with a chef and some loose wiring). Anyways, we're back again, just in time for breakfast! Cheese out! #anonymouse

A photo posted by AnonyMouse (@anonymouse_mmx) on