Vuoden traagiset kuolemat eivät ole ohi – teinielokuvista tuttujen punaisten mukien keksijä kuoli

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Punaiset Solo-kertakäyttömukit ovat tulleet monille tutuksi amerikkalaisten teinielokuvien kautta. Yhdysvaltalaisten nuorten opiskelijabileet eivät nimittäin ole mitään, mikäli olutta ei tarjoilla ikonisiksi muodostuneissa punaisissa kertakäyttömukeissa.

Vuoden 2016 traagiset kuolemat eivät sunkaan ole ohi. Punaisen Solo-mukin keksijä Robert Hulseman on nimittäin liittynyt David Bowien, Carrie Fisherin ja George Michaelin joukkoon. 21. Joulukuuta menehtynyt mies on kuollessaan 84 -vuotias.

Hulseman kehitteli punaiset kertakäyttömukit 1970-luvulla. Mashable-sivuston mukaan hänen poikansa on todennut miehen suunnitelleen ne ensin perheiden käyttöön. Tilavuudeltaan sopivasti oluttuopillisen kokoisista mukeista tuli kuitenkin opiskelijoiden suosikkeja.

Uutinen Robert Hulsemanin kuolemasta on sittemmin levinnyt nopeasti sosiaalisessa mediassa. Monet osoittivat kunniaa miehelle, joka teki heidän yliopistoajoistaan ikimuistoisia.